Meniu

Adaugat/Modificat de la Ian 3, 2019 in Masina Ta

Bateria masinii in timpul iernii – aspecte importante de stiut

Iarna este un anotimp destul de neprietenos pentru masina dumneavoastra, bateria fiind cea care poate sa cedeze destul de usor. Si dupa cum stiti, aceasta este o componenta importanta intrucat pune in functiune motorul. Frigul actioneaza asupra lichidului din interior si, astfel, eficienta automobilului va fi mai scazuta.

Insa, cum avem grija de bateria masinii?

Momentele in care masina ramane fara curent electric nu pot fi pe deplin evitate. Insa, poate fi identificata problema, respectiv aflarea cauzei pentru a o putea rezolva la timp. Astfel, daca este vorba despre faruri uitate aprinse, un contact electronic sau o alarma care prezinta o eroare inseamna ca nu trebuie sa va faceti prea multe griji deoarece se poate pastra bateria veche.

Un acumulator se poate strica si el destul de usor intrucat elementii interiori isi micsoreaza capacitatea de inmagazinare a curentului din cauza incarcarilor si descarcarilor care se repeta. Daca masina a ramas fara curent din cauza unui consumator atunci se va apela la un mijloc de pornire, precum un robot de pornire sau se poate utiliza curent de la o alta baterie auto prin intermediul unor cabluri.

In schimb, daca ramaneti fara curent fara niciun motiv, atunci masina dumneavoastra are o problema. Mai exact, poate fi vorba despre alternatorul care nu mai incarca asa cum trebuie sau bateria care nu mai poate sa acumuleze curent electric.

Atunci cand va pregatiti masina pentru a prelua curent de la un alt automobil, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte.

In primul rand, trebuie sa porniti ambele motoare. Cablul de minus trebuie sa se conecteze la cele doua baterii ale bornei negative.

Cablul rosu de plus se va conecta prima data la masina donatoare, apoi la cea care are nevoie de curent electric. Se va porni masina de la care se preia curent electric, asteptand 2-3 minute, apoi cea care are nevoie de curent electric. Se vor indeparta ambele cabluri de la masini, pe rand, primul fiind cel negru, iar apoi cel rosu.

Atunci cand se va alege o baterie noua pentru masina, aceasta nu trebuie sa aiba un amperaj mai mic decat cel recomandat de producator. In plus, este important ca aceasta sa fie testata inainte de cumparare.

 

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>