Meniu

Adaugat/Modificat de la Ian 10, 2019 in Masina Ta

Aspecte importante referitoare la intretinerea de baza a unei masini

O masina trebuie sa va ofere siguranta, tocmai de aceea, este necesar sa acordati atentie catorva aspecte referitoare la intretinerea de baza a acesteia. Chiar daca se poate dovedi un proces costisitor, mai bine luati masuri din timp, intrucat mai tarziu este posibil sa nu mai puteti rezolva ceva.

In primul rand, este important schimbul de ulei. Acesta trebuie sa se realizeze constant, atunci cand au fost parcursi 10.000 de kilometri cu masina. Uleiul are anumite proprietati pe care si le va pierde in timp. Si daca nu va mai avea aceste proprietati, motorul nu va mai fi protejat si se va uza. Asadar, acesta este un proces ce trebuie indeplinit neaparat pentru buna functionare a masinii dumneavoastra.

O alta operatiune importanta pentru intretinerea masinii este schimbarea distributiei. Aceasta trebuie schimbata odata la 40.000 kilometri pentru a va asigura ca automobilul dumneavoastra functioneaza corespunzator.

Reglarea geometriei rotilor este un alt proces ce trebuie sa aiba loc neaparat pentru ca volanul masinii sa nu traga spre partea dreapta sau spre stanga in momentul condusului. De asemenea, daca rotile sunt reglate corect, cauciucul nu se va mai uza atat de usor.

Necesare de schimbat sunt si articulatiile unei masini: pivoti, bucse, bietele de directie. Avand in vedere faptul ca infrastructura rutiera din tara noastra este precara trebuie precizat faptul ca acestea vor avea nevoie sa fie inlocuite o data la 2 – 3 ani. Schimbul trebuie sa se realizeze cu piese de calitate.

Bateria unei masini este una dintre componentele importante ale unei masini, astfel ca, trebuie sa aveti grija ca aceasta sa nu ,,moara” atunci cand va este lumea mai draga. Mai trebuie sa fiti constient si de faptul ca aceasta cedeaza mai usor in anotimpul rece, astfel ca, trebuie sa aveti mai multa grija de ea.

Pe de alta pare, antigelul este un lichid important care nu lasa sa inghete apa in motor. Sunt necesare completari cu un astfel de lichid in instalatie vara si iarna, iar o data la 2 ani acesta trebuie schimbat.

Acestea fiind zise, pentru siguranta dumneavoastra la volanul masinii, respectati aceste reguli de baza!

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>