Meniu

Adaugat/Modificat de la aug. 5, 2022 in Masina Ta, Sfaturi Utile

Antifurtul rotilor – Ce faci atunci cand ai pierdut cheia

Antifurtul rotilor este frecvent utilizat de catre soferi, tocmai pentru a impiedica furtul rotilor. Situatia incepe sa se complice in cazul in care cheia speciala care permite desfacerea acestora se defecteaza sau se pierde.

Nu este nevoie sa te pierzi cu firea, totusi, deoarece exista solutii care sa te salveze din aceasta situatie.

Cateva dintre ele ti le vom prezenta noi in acest articol.

La modelele scmpe de masini, jantele de aliaj, sunt de obicei luate in vizor cand vine vorba de furt. Acesta este si motivul pentru care antifurtul rotilor a fost introdus in echiparea standard, pentru mai multe modele de masini. Pentru masinile care nu le au, se poate comanda un set la dealer. Acesta contine patru prezoane antifurt, cate unul pentru fiecare roata. Strangerea si desfacerea acestora se realizeaza prin intermediul unei chei speciale, care vine odata cu setul si care are un model unic.

Antifurtul rotilor

Aceste prezoane antifurt sunt usor de montat si de demontat, asigurand protectie impotriva hotilor. Singura problema pe care o poti intampina cu privire la aceste componente este atunci cand cheia se pierde sau se strica.

Solutiile pentru pierderea sau defectarea de la antifurtul rotilor

Pentru profesionisti, demontarea prezoanelor antifurt, chiar si in lipsa cheii speciale, nu este cu adevarat un impediment. Este important ca acestia sa dispuna de uneltele potrivite. Aceste unelte pot fi achizitionate chiar si de catre soferii amatori, insa, folosirea in mod gresit a acestora poate deteriora roata sau butucul acesteia.

Cea mai eficienta si inteleapta metoda de a rezolva aceasta situatie, este aceea de a comanda o cheie noua in cazul in care aceasta s-a stricat sau s-a pierdut. Pentru indeplinirea acestui proces, este nevoie de codul cheii originale, pe baza caruia se va putea face comanda uneia care sa fie identica. In cazul in care nu dispui de acest cod, nu este necesar sa intri in panica, deoarece exista servicii de urgenta care iti pot furniza o cheie identica pe baza prezentarii prezoanelor antifurt, prin intermediul fotografiilor pe care le poti trimite de pe telefon. Aceasta este o optiune valabila, deoarece fiecare producator de chei antifurt ofera un numar finit de combinatii.

O alta metoda este de asemenea, apelarea la serviciile unei vulcanizari care dispun de chei speciale cu care sa iti poata demonta antifurtul rotilor. Aceste vulcanizari au un filet conic invers, care se blocheaza atunci cand este plasat pe capacul prezonului antifurt in momentul desfacerii.

Este important de mentionat faptul ca, in acest caz, prefoanele antifurt nu vor mai putea fi utilizate si vei avea nevoie sa achizitionezi un nou set.

Daca ti-a placut articolul nostru, te invitam sa ne urmaresti si pe pagina de Facebook, pentru mai multe informatii interesante cu si despre masini.

Iar daca ai nevoie de serviciile noaste, apeleaza cu incredere la echipa AutoKappa.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *