Meniu

Adaugat/Modificat de la Sep 28, 2020 in Masina Ta

Amortizoarele unei masini – despre rolul si defectiunile acestora

Amortizoarele sunt acele piese auto ce fac parte din componenta masinii care au rolul este de a diminua vibratiile arcurilor si de a asigura legatura dintre caroserie si suspensia automobilului. Acestea asigura confortul si siguranta  pasagerilor in masina intrucat vibratiile sunt reduse si automobilul face mai usor fata diverselor obstacole.

Referitor la gradul lor de uzura al acestor piese este important de stiut faptul ca depind de numarul de kilometri rulati, de starea drumului si cea de incarcare a automobilului. Uzura amortizoarelor conduce la instabilitatea autovehiculului in rulaj, mai ales la efectuarea de viraje sau depasiri.

Semnele uzurii amortizoarelor

Orice sofer poate depista primele semnele de uzura pe care le au amortizoarele: zgomote mecanice infundate, pierderea aderentei sau se deplaseaza in lateral. Totodata, o calatorie neconfortabila, cu un zgomot puternic tradeaza defectiunile amortizoarelor.

In plus, in acest caz apare si uzura anormala a pneurilor si scurgeri de ulei. Va exista o tendinta crescuta la acvaplanare pe soseaua umeda si va creste distanta de franare. In plus, crescand uzura anvelopelor, va scadea durata de viata a acestora.

Acestea lucreaza precum un convertor de energie. Asta pentru ca transforma energia cinetica in caldura, prin frecare cu un lichid. Amortizoarele defecte lasa roata sa „sara” dupa impactul cu o sosea denivelata, iar acest lucru va permite un balans fara control.

Daca acestea sunt slabite pot afecta si iluminarea automobilului. Avand in vedere faptul ca directia luminii farurilor poate sa varieze, acest lucru va cauza probleme in vederea vizibilitatii soferului.

Astfel de componente care prezinta defectiuni vor impiedica soferul sa aiba un control bun asupra automobilului,astfel ca este necesar sa acorzi importanta cuvenita asupra intretinerii acestor componente.

Daca veti circula cu amortizoarele uzate, anvelopele masinii se vor deforma, producand uzura acestora, forma acestora fiind cea a unui ,,dinte de fierastrau”.

Asadar, dragi soferi, acordati importanta amortizoarelor si oricarei defectiuni ce apare la aceste piese auto.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>