Meniu

Adaugat/Modificat de la Apr 4, 2019 in Masina Ta

Amortizoarele masinii – functii si defectiuni

Atunci cand cumparati o masina trebuie sa luati in calcul mai multe aspecte. Aceasta trebuie intretinuta constant, iar la aparitia unui semn ca ceva este in neregula, este necesar sa mergeti la un service pentru verificarea sa. Acest lucru presupune multa atentie din partea celui care detine un autovehicul.

Este important sa respectati indicatiile de intretinere si va trebui sa vizitati regulat un service auto pentru a monitoriza stadiul in care se afla piesele masinii. Avand in vedere faptul ca in Romania strazile si autostrazile dau batai de cap soferilor, cu atat mai mult este necesar sa faceti anumite revizii periodice automobilului dumneavoastra.

Daca sunteti convinsi ca in urmatorii ani vreti sa ii petreceti la volanul masinii este indicat sa aveti cat mai multa grija de automobilul dumneavoastra, iar dintre piesele care se strica primele la un automobil fac parte si amortizoarele. O cauza a defectiunilor acestora este reprezentata si de gropile din asfalt.

Functiile amortizoarelor

Amortizoarele sunt componente importante ale unei masini, care au rolul de a asigura legatura dintre suspensia automobilului si caroseria acestuia, contactul cu rotile automobilului. De asemenea, acestea confera stabilitate si va feresc de eventualele accidente care ar putea sa apara, mentinand autovehiculul pe sosea, iar sistemul de franare sa aiba o eficienta crescuta.

Daca amortizoarele masinii prezinta defectiuni vor aparea mai multe probleme, dintre care mentionam:

  • Manevrabilitate si stabilitate scazuta in manevre de evitare;
  • Confort scazut;
  • Distanta crescuta la franare;
  • Stabilitate scazuta in viraje stranse;
  • Iluminare defectoasa.

Atunci cand aceasta componenta auto a masinii este defecta, confortul in automobil va fi unul scazut. Rolul sau este de a atenuna socurile care se produc in urma deniverilor de pe carosabil, acesta fiind un factor care va contribui la aparitia defectiunilor automobilului.

Daca amortiozarele sunt uzate, roata va ,,sari”, iar caroseria se va balansa fara control pe arcuri. De asemenea, rezultatul va fi o calatorie lipsita de confort, iar componentele suspensiei vor fi uzate si mai mult.

Asadar, amortizoarele au un rol important stabilitatea masinii dumneavoastra. Iar pentru ca dumneavoastra sa conduceti in siguranta, verificarea acestora este esentiala.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>