Meniu

Adaugat/Modificat de la Iul 20, 2020 in Masina Ta

Ambreiajul – defectiuni si informatii despre protejarea acestuia

Ambreiajul este o componenta importanta a unei masini care se poate uza sau defecta din diverse motive. Acest lucru poate fi evitat daca se iau din timp anumite masuri, care sa va scuteasca de reparatii si cheltuieli.

Insa, acei soferi care nu respecta anumite indicatii referitoarea la protejarea ambreiajului vor avea multe probleme cu masina. Iata care sunt cateva dintre acestea:

Patinare ambreiaj

Marirea lenta a vitezei la accelerare si mirosul de ars va avertizeaza ca are loc patinarea de ambreiaj.  Astfel, transmisia nu mai este conectata cu motorul si chiar daca pedala de aceleratie este calcata, motorul se tureaza in gol, iar viteza masinii creste foarte putin. Asa ca, va rezulta patinarea de ambreiaj, o defectiune pe care niciun sofer nu si-o doreste.

Zgomot

Aparitia zgomotului trebuie sa va trezeasca suspiciuni. Aceasta problema apare in urma deformarii discului de frecare, a unui defect de montaj sau in urma uzurii volantei. Astfel, este indicat sa apelati la un service auto pentru a investiga mai bine aceasta problema.

Ambreiajul are o pozitie anormala

Atunci cand ambreiajul este defect se remarca printr-o pozitie anormala. Mai exact, pedala poate fi prea sus daca discul si placa sunt uzate sau mai jos decat in mod normal in cazul in care rulmentul sau parghia sunt blocate. Pedala poate fi moale daca presiunea scade sau se blocheaza, iar in aceasta situatie nu se poate circula cu autoturismul.

Sfaturi pentru protejarea ambreiajului de probleme

  1. Nu elibera pedala brusc! Acest lucru il poti face daca cutia se va afla intr-una din viteze, iar pedala de acceleratie va fi la podea
  2. Daca efectuezi o operatiune apasa ambreiajul pana la capat
  3. Nu tine piciorul pe pedala de ambreiaj mult timp
  4. Schimba kit-ul de ambreiaj doar la service-uri auto
  5. Atunci cand pleci de pe loc foloseste treapta de viteze superioara
  6. Nu suprasolicita ambreiajul atunci cand urci cu masina pe pante abrupte, prin zapada sau pe nisip

Asadar, dragi soferi, tineti cont de aceste indicatii si va veti bucura de un condus linistit si fara probleme.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>