Meniu

Adaugat/Modificat de la Mai 9, 2020 in Masina Ta

Alternatorul masinii – defectiuni si cauzele lor

Alternatorul masinii face parte din sistemul de incarcare, fiind o parte importanta a acestuia alaturi de baterie si de regulatorul de tensiune. Este o auto cu un rol important pentru masina ta intrucat o alimenteaza cu energie electrica, aceasta fiind vitala pentru functionarea oricarui automobil.

Este bine de stiut faptul ca in cazul in care alternatorul va ceda, automobilul va va atentiona prin cateva semne evidente pe care trebuie sa le cunoasca orice sofer, acestea fiind:

  • Lumina de avertizare aprinsa in bord
  • Defectiuni eletrice, precum slaba luminare a farurilor
  • Motorul emite sunete ciudate
  • Masina reactioneaza cu intarziere sau nu mai porneste
  • Baterie slaba
  • Zgomot ascutit care vine din zona alternatorului

Proasta functionare a alternatorului are cateva cauze despre care trebuie sa se informeze toti posesorii de masini. Iata care sunt acestea:

  • Slabirea unei curele
  • Uzura rulmentilor alternatorului
  • Probleme in campul magnetic
  • Incapacitatea diodelor de a transmite voltajul necesar

Specialistii sustin faptul ca atunci cand alternatorul masinii nu mai functioneaza cum trebuie miroase a incins in zona motorului. Daca nu functioneaza roata de transmisie, una dintre consecinte va fi presiunea sporita pe curele si aparitia de miros de cauciuc incins, astfel ca un alternator defect se va supraincalzi si va emite un miros neplacut, lucru ce trebuie sa va puna pe ganduri.

Poți diagnostica chiar tu daca alternatorul este defect. Ridici capota si verificare starea curelelor, daca prezinta deteriorari, daca sunt slabite sau rupte. Dacă dispui de un multimetru, verifica daca ajunge suficient de mult curent in baterie.

Insa, recomandarea noastra ramane mersul la un specialist pentru verificarea acestuia. Daca veti constata ca aceasta piesa prezinta semnele de mai sus este recomandat sa mergeti intr-un service cat mai repede. In acest fel, un mecanic va examina starea lui si va va informa daca mai este functional sau trebuie inlocuit.

Este adevarat faptul ca inlocuirea unui alternator poate fi destul de scumpa, mai ales daca acesta este original.  In cazul in care se mai poate face ceva, poti merge la un electrician auto pentru repararea acestuia, astfel incat sa nu platiti atat de mult pentru inlocuirea sa.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>