Meniu

Adaugat/Modificat de la Ian 17, 2019 in Masina Ta

Ai ramas in pana cu masina? Iata ce trebuie sa faci

O problema comuna cu care se confrunta multi soferi este momentul cand acestia raman in pana cu masina. Sa intampini o astfel de problema in timpul iernii este cu atat mai grav, fiind necesara mai multa atentie in vederea rezolvarii acestei defectiuni.

Daca, inevitabil, ramai in pana cu masina indiferent de ce destinatia ai, este important sa nu te panichezi intrucat va trebui sa iei cateva decizii destul de repede in ceea ce priveste actiunile urmatoare. Avand in vedere faptul ca este importanta siguranta la volan, trebuie sa tii cont de anumite aspecte cand vine vorba de schimbatul rotii.

Opreste intr-un loc sigur

In primul rand, trebuie sa te hotarasti in ce loc vei opri masina pentru a verifica daca roata masinii are pana astfel incat sa te incepi procesul de schimbare a acesteia. Pentru a remedia problema trebuie sa te indrepti in afara partii carosabile, intr-o parcare. Apoi, va trebui sa te asiguri ca suprafata locului unde ai ales sa parchezi este dreapta pentru a putea monta cricul, iar in locul respectiv sa nu existe trafic.

Verifica roata de rezerva

Nu te apuca de treaba pana nu verifici roata de rezerva intrucat este posibil sa te confrunti cu anumite probleme, cum ar fi presiunea acesteia, care poate fi prea mica.

Instaleaza triunghiurile reflectorizante

Pasul urmator: ai grija la traficul din jurul taul! Instaleaza triunghiurile reflectorizante la 30 m in fata si in spatele automobilului si porneste luminile de avarie, chiar daca esti pe timp de zi si ai vizibilitate buna. In astfel de momente sunt necesare masuri de precautie pentru siguranta ta.

Daca ti se pare ca nu ai control asupra situatiei, cel mai bine suni la ACR, serviciul de asistenta rutiera, care iti va rezolva problema cat mai repede.

Totusi, nu uita: cea mai buna masura pentru a evita aparitia problemelor atunci cand esti la volan o reprezinta mersul la service pentru verificari periodice!

 

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>