Meniu

Adaugat/Modificat de la Mar 30, 2020 in Sfaturi Utile

5 probleme intalnite frecvent la masini

Il folosesti in fiecare zi, pentru cumparaturi, pentru a merge la serviciu sau pur si simplu pentru ca vrei sa calatoresti. Este automobilul tau. Atat timp cat acesta functioneaza bine te poti bucura de utilitatea sa, insa, ce te faci daca masina ta nu vrea sa mai porneasca sau intampini alte probleme?

In cele ce urmeaza, va prezentam cele mai frecvente probleme la o masina si sfaturi care sa previna aparitia acestora pe viitor:

1. Baterie moarta

Daca bateria este moarta, automobilul nu va porni. O astfel de problema se poate produce atunci cand acumulatorul prezinta deteriori interne sau daca ajunge la sfarsitul duratei de viata. Cand va trebui sa inlocuiti bateria veti observa lampa de control a motorului aprinsa sau un zgomot la pornirea vehiculului. O modalitate pentru a remedia aceasta problema este testarea bateriei constant si inlocuita intr-un program coerent. Bateriile dureaza aproximativ 3 ani.

2. Anvelopa plata sau deteriorata

O anvelopa deteriorata poate fi mai putin evidenta fata de o o anvelopa complet plata deoarece ar putea fi ceva ce nu se poate vedea in interior, cum ar fi un surub. Anvelopele se inlocuiesc in mod regulat si se inspecteaza constant pentru deteriorarile sau semnele de uzura. In plus, ar fi indicat sa pastrati un pneu de rezerva in masina pentru situatii imprevizibile.

3. Probleme cu alternatorul

Alternatorul ajuta masina sa furnizeze de energia necesara din baterie. Daca acesta incepe sa se defecteze, veti observa lumini slabe sau probleme la pornirea autoturismului, chiar si cu bateria  incarcata. Daca alternatorul prezinta deteriorari, va trebui inlocuit intr-un service.

4. Probleme cu ambreiajul

Atunci cand ambreiajul are probleme, unul dintre lucrurile pe care le veti observa sunt zgomote ciudate care vin de la masina si trepidatii sau miscarii incete. Puteti avea probleme si atunci cand la schimbati vitezele. Insa, cel care va poate spune daca trebuie inlocuite toate partile implicate sau doar cateva dintre ele este mecanicul.

5. Transmisia

Un semn important ca transmisia masinii are probleme este zgomotul de bataie. Mai mult, masina poate fi instabila chiar daca sunteti oprit la semafor sau schimbatorul se afla pe pozitia neutra. Pot exista scurgeri de lichide, iar becul de transmisie pe bord se va aprinde.

O transmisie sanatoasa dureaza pana la peste 100.000 de kilometri sau aproximativ sapte ani, acest lucru depinzand in functie stilul de condus si de frecventa acestuia. Daca va apropiati de acest punct sau daca observati unul dinttre semnele de mai sus, este momentul sa inlocuiti transmisia.

Asadar, dupa cum se observa, sunt multe lucruri care pot duce la defectiunea masinii, insa vestea buna este ca aceste probleme pot fi prevenite prin intretinerea ei si revizii constante intr-un service auto.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>