Meniu

Adaugat/Modificat de la Iul 13, 2020 in Sfaturi Utile

5 motive pentru care o masina refuza sa porneasca

Un automobil este de mare ajutor, mai ales atunci cand vine vorba de mersul la serviciu sau calatorii. Insa, acesta se poate defecta la un momentdat, astfel ca, ca trebuie sa cunoasteti care sunt respectivele defectiuni, pentru a sti cum se remediaza.

  • Baterie descarcata / defecta

Una dintre cauzele principale pentru care un automobil refuza sa porneasca este slabirea bateriei sau chiar moartea acesteia. Cateva dintre simptomele unei baterii descarcate sunt incetarea functionarii componentelor electrice, a luminilor si a radioului, precum si aprinderea martorului de bord pentru baterie.

Componentele electrice ale masinii, precum luminile, stergatoarele sau radioul sunt alimentate pe baza de energie electrica. Responsabil pentru alimentarea acestor componente este acumutorul auto, care poate sa se defecteze si sa nu mai ofere componentelor respective energia necesara.

  • Probleme cu electromotorul

Electromotorul este cel care pune in miscare componentele propulsorului pe motorina sau benzina. Daca electromotorul este defect, motorul nu se va invarti cat este necesar pentru a putea porni. De asemenea, atunci cand auziti sunete ciudate inseamna ca electromotorul va trebui schimbat cu unul nou. In plus, martorii de bord palpaie atunci cand acesta are probleme.

  • Alte cauze: filtru de combustibil infundat, bujii uzate sau pompa de combustibil defecta

Daca automobilul nu porneste, inseamna ca poate avea un filtru de combustibil infundat. Astfel, pentru a elimina o problema care ar putea avea legatura cu acesta trebuie mergeti intr-un service auto pentru verificari.

In plus, si bujiile se pot uza de-a lungul timpului, astfel ca este recomandat sa mergeti intr-un service pentru verificari. Astfel, va trebui ca acestea sa fie schimbate in cazul in care aveti anumite defectiuni pentru ca automobilul dumenavoastra sa functioneze corespunzator si pentru a nu intampina alte probleme.

Atunci cand pompa de combustibil este defecta, acest lucru nu va permite combustibilului din rezervor sa ajungă la motor. Astfel, masina dumneavoastra nu va porni din cauza problemelor care vor aparea pe parcurs.

Asadar, dragi soferi, aveti in vedere aceste aspecte si mergeti intr-un service auto pentru verificari.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>