Meniu

Adaugat/Modificat de la Oct 4, 2019 in Masina Ta

4 motive pentru care masina ta nu porneste

O folosim pentru a merge in vacante, pentru cumparaturi si pentru a ajunge mai repede la serviciu, insa, sunt inevitabile momentele cand motorul sau nu porneste. Stim ce este de facut in astfel de situatii si care sunt cauzele aparitiei acestora? In cele ce urmeaza vom prezenta cateva dintre motivele pentru care masina dumneavoastra nu porneste, astfel incat sa poata fi remediate si sa va continuati drumul in siguranta.

Bateria descarcata

Ati ramas cu masina in drum? Cel mai probabil, bateria este descarcata, una dintre principalele probleme pentru care automobilul are aceasta problema. Vestea buna este ca se poate rezolva pe loc daca o persoana amabila va fi dispusa sa va ofere curent folosind cabluri.

Insa, pentru a fi sigur ca problema provine de la baterie este indicat sa aprinzi farurile sau orice alta functie care are nevoie de curent si daca nu functioneaza, iti vei da seama ca aceasta este cauza.

Defectiuni ale alternatorului

Defectiunile alternatorului reprezinta o alta cauza pentru care masina dumnevoastra nu va porni. Daca alternatorul nu functioneaza la capacitate maxima, nici bateria nu se va incarca la capacitatea corespunzatoare, iar daca aceasta piesa prezinta anumite probleme vor fi semnalizate de un martor in bord.

Probleme cu electromotorul

Des intalnita la pornire este si problema legata de electromotorul masinii. Aceasta piesa pune in miscare piesele de la propulsorul pe benzina sau motorina si daca are probleme nu se va invarti suficient pentru ca automobilul sa functioneze corespunzator.

Bujii defecte

Adesea, si bujiile cu probleme pot fi o cauza pentru care masina nu porneste. Verifica bujiile si vezi daca acestea prezinta defectiuni. Daca metalul are culoarea gri sau culoarea bronzului, acestea prezinta o stare de functionare buna. In schimb, daca sunt innegrite si prezinte semne de arsuri, inseamna ca motorului i se livreaza prea mult combustibil. Iar in cazul in care acestea sunt prea fierbinti, motorul este supraincalzit. Pentru a remedia problema trebuie sa le inlocuiti.

Cu toate acestea, este posibil sa nu fie acestea cauzele pentru care masina nu porneste, astfel ca este indicat sa mergi intr-un service autorizat pentru investigatii amanuntite.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>