Meniu

Adaugat/Modificat de la Apr 14, 2020 in Sfaturi Utile

4 defectiuni auto pe care nu este indicat sa le reparati singur

Oricat ne-am dori sa nu se intample asta, defectiunile care apar la un automobil sunt inevitabile si trebuie remediate. Sunt cateva probleme auto pentru a caror rezolvare este indicat sa obtineti asistenta din partea unui mecanic autorizat, nefiind indicat sa le reparati singur.

Va prezentam unele dintre cele mai importante probleme de care nu este recomandat sa va ocupati singur sub nicio forma:

Repararea radiatorului

Radiatorul tine sub control temperatura de la nivelul motorului si impiedica aparitia disfunctiilor la nivelul motorului.

In absenta unui radiator, sistemul de racire al autoturismului nu poate functiona. Daca acesta nu mai functioneaza corespunzator vor fi necesare anumite reparatii. Nu este recomandat sa il reparati acasa, intrucat exista foarte multe cabluri si furtune care ajung la nivelul acestuia. Acestea se pot desprinde si pot cauza probleme. Prin urmare, daca nu reparati corect radiatorul puteti sa distrugeti motorul.

Inlocuirea curelei de distributie

Aceasta manopera este deosebit de importanta intrucat functionarea normala a acestei piese este esentiala pentru motor. Cureaua de distributie are rolul de a asigura sincronizarea arborelui cotit, cu capetele de cilindru, cu valvele si cu pistoanele.

Cu trecerea timpului, cureaua de distributie se se uzeaza. Astfel ca, este indicat ca aceasta sa fie inlocuinta cu o piesa noua, la fiecare 100.000 de km sau la cinci ani. Avand in vedere faptul ca procesul de schimbare al acesteia presupune ca dezmembrarea motorului este recomandat sa schimbati aceasta componenta in cadrul unui service auto.

Repararea sistemului de transmisie

Daca care apare o problema la nivelul acestui sistem, veti avea nevoie de ajutor specializat. Repararea sistemului de transmisie este o sarcina numai pentru specialisti fara doar si poate.

Atunci cand sistemul de transmisie are defectiuni, autoturismul dumneavoastra nu va mai raspunde la comenzi. Operatiunea de reparare este costisitoare si nu este recomandat sa incercati de unul singur sa o remediati pentru a scuti niste costuri.

Diagnosticarea problemelor motorului

Autoturismele au devenit din ce in ce mai complexe, precum si metodele de diagnosticare a problemelor acestora. Atunci cand martorii luminosi de la bord se aprind, suntem tentati sa ne dam seama de problema deschizand capota.

Cauzele care determina aprinderea martorilor la bordul masinii sunt diverse si pot incepe cu desprinderea unui capac, pana la functionarea proasta sau supraincalzirea motorului.

Numai un specialist care foloseste instrumente de diagnostic va poate ajuta ofera rezolvarea acestor probleme.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>