Meniu

Adaugat/Modificat de la Sep 25, 2019 in Sfaturi Utile

3 sfaturi utile pentru intretinerea unei masini

Cu totii stim faptul ca o masina functioneaza bine atat timp cat ai grija de ea si o intretii. Operatiunile pe care le poti face pentru a prevenii multe dintre uzurile ce pot sa apara la masina ta nu sunt greu de facut si daca vei avea in vedere urmatoarele sfaturi, te vei bucura de ea mai mult timp.

Iata cateva dintre lucrurile de care trebuie sa tii cont:

Filtrul de aer

Un element care influenteaza performantele motorului masinii este filtrul de aer. Daca filtrul este imbacsit, masina va avea un consum mai mare de combustil, iar motorul va raspunde greu.

Intervalul in care acest filtru trebuie schimbat este specificat de catre producatorul masinii. Tine cont de aceasta specificatie si mergi in service pentru a-l schimba daca este nevoie. Motorul iti va multumi si va functiona mai bine.

Desigur ca, intervalul de timp la care acesta trebuie schimbat are legatura cu mediul in care masina ruleaza. In cazul in care masina este tinuta intr-un mediu cu mult praf, timpul de schimbare al sau va fi mai redus decat atunci cand atuomobilul se afla intr-un mediu curat.

Placutele de frana

Placutele de frana sunt elemente care se uzeaza cel mai rapid. In general, uzura acestora este cauzata si de stilul de condus. Este recomandat sa fie verificata constant grosimea acestora, sa nu asteptati pana in momentul in care se ajunge la metal. Daca nu veti tine cont de aceasta indicatie, discurile sunt cele care se vor uza prematur si veti fi nevoiti sa le schimbati, iar costurile pentru schimbarea acestora vor fi mai mari decat cele ale placutelor.

Uleiul de motor

Un lichid esential pentru buna functionare a masinii tale este uleiul de motor. Este necesar sa verifici daca ai suficient ulei, lucru ce se poate realiza usor, cu ajutorul jojei. Sa schimbi uleiul mai repede decat o mentioneaza constructorul masinii poate fi unul sanatos, mai ales in cazul in care circuli des cu masina.

Masinile dotate cu servo-directie hidraulica presupun urmarirea nivelului lichidului servo-directiei. Pe rezervorul lichidului este marcata limita minima/maxima. Daca lichidul scade sub limita minima, trebuie sa-l completezi cu lichid, dar care trebuie sa fie acelasi cu cel recomandat de producator. Daca nivelul este mult sub limita minima, iar volanul tine atunci cand virezi, trebuie sa mergi catre un service.

Tu cum ai grija de masina ta?

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>