Meniu

Adaugat/Modificat de la oct. 9, 2019 in Sfaturi Utile

3 lucruri de care trebuie sa te ocupi la masina ta cand vine toamna

Venirea toamnei este un prilej pentru a face cateva verificari la automobilul tau si a te asigura ca acesta sa afla intr-o stare buna. Conditiile de afara se schimba, ceea ce inseamna ca se vor schimba si conditiile de drum. Dupa cum stim, toamna este un anotimp ploios, tocmai de aceea, vremea ne impune sa ne ocupam de masina noastra.

Iata care sunt lucrurile de care trebuie sa te ocupi cand vine toamna:

1. Presiunea in anvelope

Atunci cand vine racoarea este indicat sa te duci intr-un service auto pentru verificarea presiunii anvelopelor. Este stiut faptul ca aerul se dilata atunci cand este cald afara si se contracta cand este frig. Cu siguranta te vei mira cand vei observa ca presiunea pe care o vei pune, de de 2.2 bari, se va transforma in 1.6 sau mai mica. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca se schimba temperatura, dar si din cauza pierderii de aer prin pori.

2. Nivelul lichidelor

Daca tot ai ajuns in service este indicat sa te ocupi si de verificarea nivelului lichidelor. Dupa un anotimp calduros si multi kilometri strabatuti cu masina, este posibil ca nivelul de lichid sau de antigel sa scada. Mai ales in cazul masinilor diesel, care consuma destul de mult ulei. Asa ca, este indicat sa verifici nivelul uleiului de motor, de frana, de servo, dar si antigelul.

3. Verificare sub capota

Este timpul sa fii atent la ce se intampla sub capota avand in vedere faptul ca motorul si componentele care au legatura cu acesta sunt destul de solicitate in timpul verii. Astfel ca, este timpul sa fii atent la ce se intampla sub capota. Este posibil sa existe scurgeri pe undeva, pierderi de ulei, de lichid de servo, de lichid de frana. De asemenea, verifica daca toate mufele sunt la locul lor, daca furtunele prezinta crapaturi sau chiar scurgeri. Te mai poti uita si la bateria masinii, iar daca are martorul verde este aprins, acesta indica faptul ca este in stare buna de incarcare.

Asadar, cu cat am mai multa grija de masina ta, cu atat aceasta iti va oferi siguranta de care ai nevoie, mai ales atunci cand afara sunt conditii nefavorabile.

 

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *