Meniu

Adaugat/Modificat de la mart. 13, 2019 in Masina Ta

3 componente care trebuie luate in calcul la revizia automobilului

Vrei ca masina ta sa functioneze cat mai bine. Sa te poti baza pe ea cand vei parcurge un drum lung sau pentru drumul de zi cu zi pana la serviciu. Ei bine, trebuie sa stii faptul ca autovehiculul tau are este nevoie de o revizie, acesta fiind cel mai important lucru care poate sa se realizeze pentru buna sa functionare.

Sistemul de franare, anvelopele, filtrul de carburant, filtrul de aer, precum si alte componente ale unei masini au nevoie de o revizie corespunzatoare, insa, sunt 3 componente care trebuie luate in calcul neaparat. Acestea sunt:

Sistemul de franare

Acesta este cel mai important sistem de siguranta al masinii. Trebuie verificat mereu la inceputul sezonului cald. Din componenta sa fac parte placutele sau discurile de frana care se pot uza in timp, astfel ca este bine sa descoperi cat mai devreme acest lucru pentru ca problema sa nu devina una grava. Daca se observa anumite nereguli, este indicat ca acestea sa fie schimbate cu unele de calitate.

Filtrul de carburant 

Pentru buna functionare a automobilului trebuie urmarit si filtrul de carburant. Este indicat ca acesta sa fie schimbat atunci cand se fac 15.000 km. La fel se procedeaza si cu cel de aer, care se va schimba la intervale intre 10.000 si 30.000 de kilomentri.

Bujiile

Alaturi de aceste sisteme ale masinii, trebuie verificat si stadiul in care se afla bujiile. Mai ales in cazul in care motorul masinii functioneaza pe baza de benzina. Pentru ca masina ta sa nu aiba un consum ridicat, iar motorul sa ruleze cat mai bine, este recomandat ca bujiile trebuie schimbate la fiecare revizie a masinii dumnevoastra.

Dragi soferi, va recomandam sa aveti grija de masina dumneavoastra mergand la un service pentru o revizie, astfel incat sa nu va treziti cu probleme grave mai tarziu.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *