Meniu

Adaugat/Modificat de la Apr 9, 2019 in Masina Ta

3 cauze ale vibratiilor volanului

Vibreaza volanul masinii si nu stii de ce? Acesta reprezinta un semn clar transmis de  masina, care ar putea face referire la anumite defectiuni ale pieselor sale. Astfel de semnale va avertizeaza ca ceva se intampla cu masina dumneavoastra, precum si ce anume trebuie sa faceti pentru a remedia problemele. Depistate la timp, acestea vor putea fi remediate si veti putea evita aparitia unor accidente.

Iata care ar putea fi cauzele acestei probleme:

Discuri ovalizate 

In primul rand, poate fi vorba despre o problema a discurilor ovalizate. Astfel, daca in momentul franarii apar trepidatii ale volanului, atunci cauza este reprezentata de anumite defectiuni ale discurilor. Mai exact, discurile de frana nu sunt perfect paralele cu placutele de frana si cu etrierele si apare ovalizarea acestora.

Ovalizarea poate sa apara din mai multe cauze, fie masina este condusa gresit, fie piesele auto sunt de slaba calitate. Acest proces se manifesta printr-o trepidatie usoara, care devine din ce in ce mai puternica. Solutia? Corectarea discurilor sau schimbarea acestora.

Dezechilibrarea rotilor

O alta cauza pentru care volanul prezinta vibratii este reprezentata de dezechilibrul rotilor, un proces aparut din diverse cauze. Daca aceasta este cauza pentru care volanul vibreaza trebuie stiut faptul ca se poate rezolva destul de usor.

Probleme la caseta de directie

Mai mult decat atat, o problema la caseta de directie a masinii se poate traduce prin vibratii ale volanului. Directia detine mai multe elemente care sunt in miscare, iar daca se uzeaza, poate sa apara jocul acestora, precum si la roata volanului, resimtindu-se vibratii.

Problemele mari cu caseta de directie pot conduce chiar la declansarea unor accidente, tocmai de aceea, aceasta este foarte important sa acordati atentie oricarui semnal ca volanul masinii dumneavoastra vibreaza. Atunci cand exista probleme la aceasta componenta isi fac aparitia scurgerile de lichid. Daca observati scurgeri de lichid sub motor este indicat sa verificati caseta directie pentru ca problema sa nu degenereze in vreun fel.

Asadar, dragi soferi, in cazul in care intampinati aceste tipuri de probleme este indicat sa mergeti la un service auto pentru verificari si remedieri.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>